fredag 9. desember 2011

Revansjens time


Foto: Bjørn Langsem

Etter Norges knallsterke avslutning på gruppespillet med seier over Montenegro, kan vi glede oss over gruppeseier og enklere vei videre i turneringen. Tiden er inne for å trekke frem Norges beste spiller hittil i håndball-VM.

I mai i år fikk Karoline Dyhre Breivang beskjed om at hun ikke var med i landslagets videre planer. Sju måneder senere er ståa en helt annen. ”Karo” har vært i skyggen av klubbvenninnen og landslagskaptein Gro Hammerseng i mange år, men har fått mer spilletid både i Larvik og for Norge etter at Gro ble gravid. Karo har vokst med oppgaven, og er etter min mening Norges beste spiller hittil i mesterskapet.

Tidligere har vi kun sett Karo som en forsvarsmur. Norges varemerke har de siste årene vært godt forsvarsspill og hurtige kontringer, hvor Karo har vært en veldig viktig brikke også i VM. Likevel er det ikke den defensive biten som har vært det mest positive i år. Hun har utviklet seg til å bli en playmaker også.

Selv om Norge har tatt fire strake EM-gull, har vi aldri klart å komme i verdenstoppen i angrepsspillet. Vi har ikke klart å få frem et variert angrepsspill, og har lagt all vekt på å kontre i senk motstanderne. Før mesterskapet fikk landslagsjentene kjeft for å ikke bruke vingene oftere, noe jeg synes har vært litt slapt også i Brasil. Karo har i hvertfall prøvd. Hun gjør noe de andre angrepspillerne ikke har gjort ofte nok i hele år. Hun truer mot mål, ser etter de riktige mulighetene, og tar de rette valgene. Hun er ofte nest sist på scoringene, både til backene, vingene og til streken. Det var store spørsmålstegn rundt hvem som skulle ta over den offensive kraften som forsvant med Gro Hammerseng, Tonje Larsen, Nora Mørk og Tine Stange i forkant av mesterskapet. Der har Karo svart på tiltale.

Hun setter fart i angrepet, scorer innimellom noen praktfulle mål, og involverer samtlige spillere i angrepet. Hun har dratt med seg hele laget på lasset. Jeg er positivt overrasket over det Norge har prestert hittil i mesterskapet, og har tro på at vi kan nå langt med det utgangspunktet vi har i dag. Klarer Karo å dra opp Ida Alstad, Kristine Lunde-Borgersen og Gøril Snorroeggen enda et hakk, skal de andre nasjonene slite med å ta fra oss en medalje.

Vi vet at Katrine Lunde Haraldsen spiller fantastisk når det gjelder som mest. Linn Jørum Sulland har skutt i senk de fleste av målvaktene i Santos, og forsvarsspillet har blitt bedre og bedre for hver kamp som går. Klarer vi å få tilbake kontringsspillet på det samme nivået som tidligere også, så kan det bli moro å følge med på håndballen på TV2 den kommende uken.

Norge er i angrepsposisjon. Det passer Karo bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar