mandag 16. januar 2012

Ustabilt de lux

Det er ikke bare de norske landslagsherrene som blir slitne av å være med i EM. Det blir for all del den norske fansen også.

I gruppe med Slovenia, Island og Kroatia, ville åpningskampen på mange måter avgjøre Norges videre skjebne i mesterskapet. Etter 28-27-seier mot slovenerne i kveld, kan vi senke skuldrene inn mot de neste kampene i gruppa.

Vi var fantastiske i starten av kampen. Vi ledet 6-0 etter ti minutter, hvor først og fremst forsvarspillet var strålende. Dessverre gikk gutta inn i en lang og dårlig periode rett etterpå, som varte frem til andre omgangen var ti minutter gammel. Slovenerne hadde 14-14 til pause, og ledet 21-16 tjue minutter før slutt.

Norge viste styrke ved å snu kampbildet etter dette. Ole Erevik sto strålende i mål, forsvarspillet fungerte bedre og bedre, samtidig som at laget hadde flaksen på sin side. Utvisningene kom på rekke og rad for begge lag, og de tekniske feilene ble veldig avgjørende. Heldigvis gikk Norge seirende ut av duellen, etter en slitekamp uten like.

Det er som vanlig de tre beste lagene som går videre til mellomspillet, hvor Norge nå har et bein videre. Jeg har liten tro på at Island eller Kroatia skal gå på tryne mot dette slovenske laget. Jeg tror heller ikke at Norge har så mye å stille opp med mot favorittene i gruppa, men velger og ikke spekulerer for mye i dette. De røde har tidligere overrasket oss med å spille jevn mot de beste, noe de fort kan gjøre også i EM.

Selv om vi savner Steinar Ege, Kjetil Strand og Kristian Kjelling, har vi fortsatt kvaliteter i laget. Som sagt spilte Erevik en strålende kamp i kveld, så savnet av legenden Ege kan fort bli mindre enn forventet. Mamelund har vist at han har ferdigheter fra venstre back som tidvis er meget bra, som vi blir helt avhengig av i dette mesterskapet. Haslum-spilleren er flink til å spille andre gode, noe en god Bjarte Myrhol fikk nytte av i kveld.

Innlegget fortsetter under bildet...

Jeg ble ikke imponert over det Børge Lund presterte i kveld. Han var ikke i nærheten av å true mot mål, og slet tidvis med å sette igang et godt angrepsspill. Det er vi helt avhengig av mot de beste. I tillegg må vi bli flinkere til å spille fri Christoffer Rambo, som med litt plass kan skyte keeperne langt inn i eget bur. Det må vi bli enda bedre på. Å spille hverandre gode.

Vingene våre spilte også en meget svak kamp. Både Sondre Paulsen, Håvard Tvedten og Lars Erik Bjørnsen slet med uttellingen. Vi hadde absolutt mulighetene til å sette flere, men skyter istedet keeperne gode. Det har vi ikke råd til.

Vi må heve oss noen hakk for å kunne by storlagene opp til dans senere i mesterskapet. Vi er for avhengig av Johnny Jensen i forsvar. Heldigvis klarte vi å stramme opp det defensive når det gjaldt som mest, hvor spesielt Kenneth Klev sto fram med godt spill. Når Erevik i tillegg tar alt, er det vanskelig å score på oss.

Neste motstander er våre naboer fra sagaøya. Vi går inn mot Island-kampen vell vitende om at forsvarsblokka Jensen må sone karantene for sitt røde kort. Da må de andre stå fram. Island er et meget godt lag, men er svekket i forhold til tidligere mesterskap.

At det blir like spennende, kan vi nesten slå fast her og nå.