søndag 8. april 2012

Larvik ble for små

Foto: Ole Christian Strøm, VG
De regjerende mesterne fikk det for tøft i heksegryta i Podgorica. Det var ingen stor overraskelse.

Buducnost har et mye bedre mannskap enn det Larvik har per dags dato. Å tape 33-45 over to kamper er mye, men ikke katastrofalt for Ole Gustav Gjekstads jenter.

Vi har sett hele sesongen at Larvik har for få spillere i troppen. Fra fjorårets gullag forsvant som kjent Heidi Løke til Györ, Gro Hammerseng og Olga Medvedeva har fått barn, mens Nora Mørk og Tine Stange har begge vært langtidsskadet. Spesielt tapet av Løke og Hammerseng har vært vanskelig å takle.

Den eneste distanseskytteren i troppen er Linn Jørum Sulland. Det er alt for lite i det gjeveste selskapet. Samtidig har Gjekstad fått erfare at spillerne har blitt mer og mer slitne utover i sesongen. Det var spesielt synlig på Karoline Dyhre Breivang i kveld, som har hatt et tungt ansvar både for klubb- og landslag i år. Det er umenneskelig å spille hver kamp i en hel sesong. Det ble til slutt Larviks bane.

Klubben er for avhengig av at keeperen og linjespillerne presterer på topp. Cecilie Leganger var eneste spiller som fikk pluss i boka i kveld, noe som har vært tilfelle i flere kamper denne sesongen. Samtidig har tomrommet etter Heidi Løke vært vanskelig å dekke, selv for to sterke spillere som Isabel Blanco og Pernille Wibe. Når distanseskuddene uteblir i så stor grad som de gjør, er laget avhengig av at linjespillerne scorer mye. Det har de dessverre ikke gjort. I alt scorte laget 33 mål på to kamper. Dette er begredelige tall.

Å slippe inn 45 mål på to kamper mot et av verdens beste klubblag, er ingenting å skamme seg over. Larvik har i alle år vært dyktige i sitt defensive arbeid, men har fått mindre kontringsspill i år enn tidligere. Dette er kanskje den største forskjellen på Larvik anno 2012 i forhold til i fjor. Hammerseng og Løke var viktige brikker i ankomstspillet, og her har Larvik mye å hente. Jentene har jo aldri vært spesielt gode i etablert angrep. Da er det ekstra trist å se at også kontringsspillet svikter til de grader. For ikke å snakke om kantspillet, som til tider har vært fraværende i hele år. 

At klubben var i en semifinale er en prestasjon vi ikke må ta for gitt. Laget har slitt mye gjennom både gruppe- og mellomspill, og derfor skal jentene være godt fornøyd med egen innsats. Årets stall er rett og slett ikke god nok til å gjenta bedriften fra i fjor, men det burde klubben bruke videre som motivasjon. Neste sesong er Gro Hammerseng tilbake, som drar med seg Anja Edin på flyttelasset. Hun har vært en av Storhamars beste spillere i flere år, og har vist også på landslaget at hun har et stort potensial.

Nora Mørk og Tine Stange vil også utgjøre en stor forskjell i troppen, både for bredden og nivået på førsterekka. Med Mørk vil Gjekstad få tilbake en kvikk spiller med et frekt skudd, mens Stange vil tilføre backrekka skuddkvaliteter de sårt trenger. Larvik vil faktisk få dobbel så god dekning på disse plassene neste sesong. Da kan trenerteamet rullere mer på mannskapet, og ikke stille med de samme jentene både i hjemlig serie og i europacup. Det er en ekstrem forskjell. Dette vil også minke faren for skader.

Jeg håper klubben åpner lommeboka i sommerpausen. Larvik har midler nok til å kjøpe inn en eller to spillere, selv om markedet i håndballen er veldig trangt. Jeg mener klubben trenger enda en ny skytter, og kanskje se seg om etter en ny venstreving. Jeg personlig synes det er trist at Amanda Kurtovic forlater skuta i vår, ettersom jeg mener hun har kvaliteter som aldri ble satt ordentlig pris på i Larvik. Spesielt i en sesong med så få alternativer, burde Kurtovic ha fått muligheten oftere enn hun har fått.

Bredde har alt å si i idrett. Nå håper jeg Larvik har lært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar