onsdag 4. april 2012

Spanjolene har booket finale-billetter

Foto: Alvaro Hernandez
Semifinalistene i Champions League er klare, og oppsettet for kampene kunne ikke vært bedre. Går favorittene seirende ut av disse matchene, er det duket for drømmefinale i München 19. Mai.

Barcelona, Chelsea, Bayern München og Real Madrid er de gjenstående lagene i årets turnering. Samtlige lag innfridde som favoritter i sine kvartfinaler, og er kun to kamper fra å spille finalen på Allianz Arena. Barcelona møter Chelsea, mens Real Madrid skal ta opp kampen mot Bayern München 17./18. og 24./25. april.

Barcelona hadde den tøffeste motstanden i kvartfinalene i AC Milan, men viste klasse ved å eliminere et sterkt italiensk lag. Samtidig slet Chelsea over to kamper mot portugisiske Benfica, men har klart å snu den vonde trenden fra tidligere i sesongen. Engelskmennene vinner kamper, og har klart seg bedre i Champions League enn i Premier League. Nå møter de et spansk lag som må se seg slått av Real Madrid i kampen om La Liga-trofeet. Begge lag satser derfor alt på å vinne Champions League.

Jeg har liten tro på at London-laget har noe å stille opp med mot de regjerende mesterne over to kamper. Spanjolene er rett og slett av en annen klasse, så Chelsea må både være dyktige og heldige hvis de skal gå seirende ut av den duellen.

Jeg har større tro på at Real Madrid vil få hardere kamp om finaleplassen i sine matcher mot Bayern München. Tyskerne har vært solide hittil i Champions League, og har æren av å arrangere finalen på sin egen hjemmebane i mai. De hadde full kontroll på franske Marseille i kvartfinalene. De hvitkledde fra den spanske hovedstaden har også valset over motstanden i Europa, og har i tillegg god kontroll på gullkampen i hjemlig liga. Der har de en ekstra fordel. Bayern München er nemlig fortsatt bak Borussia Dortmund i tysk Bundesliga, og må derfor bruke krefter på to fronter i vår. Det blir en ekstra belastning.

Over to kamper skal Bayern få slite mot de spanske ”kongene”, som er i sin beste form på mange, mange sesonger. De knuste stakkarslige APOEL fra Kypros i kvartfinalene. Spanjolene stiller med den sterkeste troppen, og har stjernespillere som er i kjempeform om dagen. Bayern må prestere på sitt maksimale nivå, men jeg har tro på at det blir jevnere enn mange tror på forhånd.

At de to spanske representantene er å finne i hver sin semifinale er et drømmescenario. Ikke bare for spanjolene selv, men også for hele fotball-Europa. Supportere over hele verden elsker å se ”El Clasico” i Spania, og skulle denne duellen i tillegg handle om å bli Europas beste klubblag, vil kampen få en ekstra dimensjon.

Spanjolene har sikkert planlagt München-turen i flere måneder, og nå er det kun tre uker til vi vet hvilke lag som blir å finne i finalen. Chelsea og Bayern er de eneste lagene som kan ødelegge en spansk folkefest.

Det er bare å vente i spenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar