tirsdag 15. november 2011

Nye Norge skal i ilden

                                                 Foto: Bjørn S. Delebekk

Desember nærmer seg. Jeg kjenner jeg blir glad bare av å skrive det. De fleste forbinder denne måneden med julegaver og ribbe en koselig kveld med familien, men desember handler om så mye mer enn det!

Thorir Hergeirsson offentliggjorde årets VM-tropp forrige uke, uten de store overraskelsene. Norge må klare seg uten viktige spillere som Gro Hammerseng (gravid), Tonje Larsen (trenger hvile), Nora Mørk (skadet) og Tine Stange (skadet). Disse spillerne vil hvilken som helst landslagstropp i verden. Nå er det yngre krefter som skal føre Norge til en mulig medalje.

Amanda Kurtovic, Larvik
Stine Bredal Oftedal, Stabæk
Karoline Dyhre Breivang, Larvik
Linn Jørum Sulland, Larvik
Mari Molid, Byåsen
Katrine Lunde Haraldsen, Györ
Heidi Løke, Györ
Marit Malm Frafjord, Viborg
Kristine Lunde-Borgersen, Vipers
Kari Mette Johansen, Larvik
Gøril Snorroeggen, Esbjerg
Ida Alstad, Byåsen
Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Larvik
Camilla Herrem, Byåsen
Kari Aalvik Grimsbø, Esbjerg
Tonje Nøstvold, Byåsen

Reserve: Karoline Næss, Stabæk

Til helgen skal disse jentene ut i den siste turneringen før alvoret starter i sambalandet. Spania, Tyskland og Sverige står for tur, tre av flere land som kan være med å kjempe om medalje. Denne helgen kan fort gi oss en pekepinn på hva vi har å vente oss i Brasil.  Alle kampene vises på TV2 Zebra og TV2 fredag til søndag.

Det er 24 nasjoner som deltar i mesterskapet. De fire beste fra hver av de fire gruppene går videre til åttendelsfinaler. Dette er nytt av året, ettersom mellomrundene er byttet ut med rene utslagsrunder. Det er ikke lenger mulig å gå på noen feilskjær etter endt gruppespill.

Norge er i gruppe med Montenegro, Angola, Tyskland, Kina og Island i gruppespillet.  I utgangspunktet skal Norge gå greit videre fra denne gruppa, men vil få tøff motstand av outsiderne Montenegro. Senere i mesterskapet kan jentene våre støte på land som Russland (regjerende mester), Frankrike (favoritt), Danmark og Romania. Dette er noen av flere medaljekandidater, som vil gi våre ferske EM-dronninger kamp om gullet.

Det er ikke realistisk å tro at Norge skal nå helt til en finale med den troppen vi sender til Brasil. Vi har mistet fire av jentene som har vært svært delaktig i de siste sesongers medaljefangst, og ambisjonene på vegne av folket burde senkes ned til en semifinale-billett. Disse jentene har alt å vinne, og kommer sannsynligvis til å bli bedre og bedre utover i mesterskapet. Jeg som flere tror Russland og Frankrike kommer til å kjempe helt inn, så får de resterende lagene stikke kjepper i hjulene deres. Det er de norske jentene gode nok til å gjøre.

Det viktigste med dette mesterskapet, er ikke at Norge tar edelt metall. De yngste spillerne trenger erfaring, før et mesterskap av litt større betydning som avvikles i London til sommeren.

VM avvikles fra 2. Desember til 18. Desember. Jeg gleder meg faktisk mer til dette enn selve juleferien. Den perfekte julegave for min del, er å se håndballjentene ta gullet rett foran nesa på Jan Pytlick og Danmark.

Heia Norge ! 

2 kommentarer:

  1. Nå tror jeg ikke Norge tar gull, og jeg tror ikke Danmark kommer til å være helt der oppe heller. Så din perfekte julegave kommer nok til å bli en fjern våt drøm.

    Videre er det selvfølgelig viktig at Norge tar medalje, noe vi høyst sannsynlig ikke gjør i dette VM, for det er viktig å både posisjonere seg internasjonalt, samt at jentene får følelsen av å lykkes. Hvis man ikke har med seg den følelsen så blir det vanskelig å gjøre det godt i f.eks OL.
    Videre er det fra NHF sin side satt helt klare instrukser på at Norge skal ta medalje i mesterskap.

    SvarSlett
  2. Kampene skal spilles først, så får vi se hva jentene ender opp med. Jeg ser ingen klare gullkandidater ved siden av Frankrike og Russland, så Norge har etter min mening en god mulighet til å ta opp kampen om hvertfall bronsemedaljen i mesterskapet.

    Det at Norge skal vise seg frem internasjonalt er vi alle enige om er veldig viktig. Selv om vi er svekket uten spillere som Larsen, Hammerseng og Mørk, så skal de resterende spillerne være gode nok til å henge med lenge. Forskjellen på gull og gråstein er ofte erfaring, og en liten posjon flaks. Om Norge er dyktige nok i de fasene av spillet vi er best i (målvakt, forsvar og kontringsspill), har jeg tro på medalje.

    SvarSlett